“עוקץ הידוענים” ניב בורסוק הורשע בהסדר טיעון וייכלא ל-10 חודשים. ציון ברוך נמחק מכתב האישום המתוקן. הפרקליטות: הוא ואחרים לא שיתפו פעולה
בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע היום (ג’) במסגרת הסדר טיעון את ניב בורסוק, “עוקץ הידוענים“. בורסוק הורשע בקבלת דבר במרמה, עשיית מעשה במזיד בכוונה להתחמק ממס, עורמה ותחבולה, זיוף ועוד. במסגרת ההסדר יבקשו ההגנה והתביעה מבית המשפט כי בורסוק, בן 36, ירצה עשרה חודשי מאסר בפועל. בנוסף, הוא יידרש לשלם 50 אלף שקל קנס, שאותו יוכל להמיר בחמישה חודשי מאסר נוספים.התובע בתיק הסביר כי הצדדים הגיעו להסדר לאחר שהמתלוננים העיקריים בכתב האישום לא שיתפו פעולה. “לצערי לא זכינו לשיתוף פעולה מצדם של המתלוננים, בהם ציון ברוך“, אמר נציג הפרקליטות. “אנחנו יודעים באופן ודאי לגבי ציון ברוך שהוא קיבל את חלק הארי מכספו”. ברוך עצמו סירב להגיב לדברים.
ציון ברוך ורון קופמן. בכתב האישום המתוקן שניהם לא מופיעים(צילום: עידו אר, יובל חן)
התובע הוסיף כי הנאשם הגיע להסדר גם עם מתלונן נוסף, יוסי אמודאי. סנגורו של בורסוק, עורך הדין רונן רוזנבלום, אמר כי “הקושי שניצב בבסיס הסדר הטיעון נבע מהתנהלות חקירתית של משטרת ישראל בתיק הזה”. כתב האישום המתוקן כלל עוקץ של מיליון שקלים, זאת לאחר שבכתב האישום המקורי יוחס לבורסוק עוקץ כולל של כ-11 מיליון שקל.סנגורו של בורסוק ציין כי בעת ביצוע העבירות הוא היה בן 31. לדבריו, “אין ספק שמדובר בנאשם צעיר, נעדר עבר פלילי ונעדר תיקי חקירה תלויים ועומדים. אילו נתון זה לא היה מתקיים, התביעה לא הייתה מאשרת את הסדר הטיעון ולא היינו מציגים את הסדר הטיעון במתכונתו”.
ידוען אחר שנטען כי נעקץ על-ידי בורסוק, העיתונאי רון קופמן, לא נכלל בכתב האישום המקורי. בכתב אישום זה, לפני שתוקן, פורטה הדרך שבה נעקץ ברוך. “בורסק היה מיודד עם ברוך במהלך התקופה המתוארת. בשלוש הזדמנויות במהלך שנת 2006 או בסמוך לכך הלווה ברוך לנאשם סכום של כ-520,000 שקל. כשנה לאחר מכן העביר בורסק לברוך עשרה שיקים שיועדו לתשלום החוב. חלק נכבד מהשיקים לא כובד על-ידי הבנק הנמשך והחוב לא נפרע במלואו”.שלוש שנים לאחר מכן שוב הסתבך חבר שלישיית מה קשור בעקבות הקשר עם בורסק. “בחודש נובמבר 2009 או בסמוך לכך הציע הנאשם לברוך לרכוש עבורו רכב חדש, וברוך הסכים”, נאמר בכתב האישום. “ב-17 בנובמבר קנה בורסק לברוך פונטיאק סולטיס מחברת אלפא סחר תמורת 180 אלף שקל, מתוכם מקדמה של 52 אלף שקל במזומן, אשר שולמו על-ידי ברוך – והיתרה בשישה שיקים דחויים, שבורסק היה אמור לשלם”.בכתב האישום נטען כי מי ששילם על הרכב לא היה בורסק, אלא ציון ברוך: “הנאשם מילא סכומים ותאריכים דחויים בחמישה שיקים המשוכים מחשבון הבנק של ד”ל ושל א”ל, והעבירם לחברת אלפא, להשלמת התשלום עבור רכישת הרכב. באותה עת ידע כי מסר לחברה שיקים ללא כיסוי, אלו אכן לא כובדו – וציון ברוך נאלץ לשלם לחברה מכיסו את יתרת התשלום עבור הרכב. בעקבות זאת, משכן הנאשם את דירת אמו לטובת ברוך, ולהבטחת תשלום החוב במועד ושילם במשך השנים חלק נכבד מהחוב”.